Gandire creativa, actiune responsabila si de durata detalii

Premiul Egon Eiermann

Din 1991, Eternit AG promoveaza tineri arhitecti si studenti la arhitectura prin intermediul Premiului Egon Eiermann. La fiecare doi ani, compania este în căutare împreună cu Editura Karl Krämer și întotdeauna cu un juriu de top-class, de modele interesante, care sunt orientate catre arhitectură și societate. In 1991 pe cand Eternit recompensa cu primul premiu de arhitectura, acesta se numea pur si simplu "Concurs de arhitectura Eternit, pentru studenti la arhitectura si tineri arhitecti". Doar din 1997, el este numit "Egon Eiermann Price", și asta nu e un accident: Egon Eiermann (1904-1970) este unul dintre cei mai importanti arhitecti germani din perioada postbelică.

În lucrarea lui Egon Eiermann un material a jucat un rol deosebit: azbocimentul. Pentru Eiermann a fost materialul potrivit pentru arhitectura modernă. El a folosit azbocimentul printre alte si ca panouri parapet la cladirea zgarie-nori "Langen Eugen" din Bonn (1965-1969), ca invelis ondulat la celebra tesatorie Batista din Blumberg (1945-1951) sau la fel de sofisticat acoperis in niveluri din tabla ondulata pe propria sa casă si studio în Baden-Baden (1959-1962). Aceste clădiri au fost inovatoare.

Pentru Eternit numele Egon Eiermann este, prin urmare, atât o provocare și de angajament. În spiritul marelui arhitect german, prin premiul Egon Eiermann doresc a fi promovate doar idei arhitecturale inovatoare de o anumita relevanta sociala. Eternit AG oferă studenților și absolvenților astfel, posibilitatea de a prezenta ideile lor unui public mai larg. Și asta de două decenii deja.