Referinte - Idei grozave, transpuse creativ cu fibrociment detalii

Societatea Germană pentru Construirea Durabilă

Proiecte excelente cu fațade Eternit

Cu greu a câștigat orice alt subiect în ultimii ani în importanță la fel de puternic ca și construcții durabile.
Dezbaterea publică cu privire la schimbările climatice și de conservare a energiei reflectă acest lucru, precum și revizuirea legilor și standardelor internaționale. În acest context stabilit de arhitecti internaționali, ingineri de renume, investitori și companii de top din industria de construcții - inclusiv Eternit AG - în mijlocul anului 2007 în Stuttgart, s-a înființat Societatea Germană pentru Construirea Durabilă.

Consiliul German pentru Constructii Durabile (SGCD) este o platformă națională și internațională de cunoștințe. Scopul este de a sensibiliza opinia publică că este necesară construcția durabilă, și mai presus de toate posibilă.
Aceasta implică proiectarea de clădiri, precum și construcția și exploatarea lor. Ca un important instrument SGCD premiaza cu "Certificatul german de constructii durabile" pentru cea mai ecologică, sănătoasă, utilizarea eficientă a resurselor și economică constructie. Caracteristicile speciale ale sistemului SGCD sunt că se bazează pe ciclul de viață și, în plus față de aspectele de mediu ale "clădirii verzi" include, de asemenea, probleme economice și socio-culturale - astfel toți cei trei piloni ai durabilității sunt apelați.

O parte esențială a sistemului de certificare a SGCD sunt declarațiile de mediu ale produselor (EPD Declarația de mediu a produsului). Ca una dintre primele companii din industria de azbest Eternit a creat acest rating voluntar de durabilitate pentru întreaga gamă de acoperiri, placări și finisaje. În EPD toate valorile întregului ciclu de viață al unui produs sunt prezentate: de la producție la prelucrare și la reciclarea acestuia. Acestea oferă informații detaliate cu privire la cererea de energie primară de energie din surse regenerabile și neregenerabile și a condus o parametrii de evaluare a celor șapte principalele efecte asupra mediului: încălzirea globală, epuizarea stratului de ozon, ploi acide, eutrofizarea, smog, cât și epuizarea de combustibili fosili și non-fosili.