Bazele planificarii si utilizatii produselor Eternit detalii

Responsabilitatea sociala

... inseamna pentru Eternit:

 

sa actioneze pentru bunastarea si siguranta angajatilor, iar pentru noi include obligatia de a promova educatia si formarea profesionala a tinerilor. 

Dr. Peter Horn, Manager Resurse Umane si Asistenta Sociala la Eternit

Pentru Eternit SA compatibilitatea intre familie si cariera este o preocupare majora. In acest sens, compania ofera o multitudine de ocupatii si incurajeaza interesele si abilitatile angajatilor. Traininguri regulate, promovarea unui regim de viata sanatos si un sistem de pensii bine pus la punct, toate acestea fac parte din cultura organizationala Eternit.

Parteneriate de invatare

Schulpatenschaften bereiten die Schüler auf den Berufsalltag und die Beschäftigungsmöglichkeiten bei Eternit vor.
Proiecte pentru elevi

Prin burse in locatiile Eternit, compania ia parte la responsabilitatea sociala si cunoaste astazi profesionistii de maine. Astfel de burse au fost oferite pana acum la Geschwister-Scholl-Schule in Heidelberg, Otto-Graf-Realschule in Leimen, Städtische Realschule Ennigerloh precum si la Käthe-Kollwitz-Hauptschule si Antonius Hauptschule in Beckum. Elevii si elevele au fost ghidati prin trecerea de la scoala la viata profesionala prin practica, ucenicii si traininguri. 

Incepand cu clasa a 5a, Eternit sprijina elevii cu proiecte educationale si promoveaza dezvoltarea abilitatilor de baza precum lucrul in echipa, increderea si responsabilitatea. Astfel, compania sponsorizeaza regulat bibliotecile scolare, cursul de fizica, excursii scolare si proiecte culturale. In contextul educatiei plastice sunt organizate spre exemplu concursuri de fotografie si pictura care sunt expuse impreuna. De Ziua Familiei si a Sanatatii, scolile partenere se prezinta regulat la Eternit SA pentru a prezenta rezultatele activitatilor desfasurate.

Ziua fetelor

Eternit se implica de asemenea si in Ziua Fetelor, eveniment national de orientare in cariera pentru fete incepand cu clasa a 5a. An de an, fetitele dau curs invitatiei companiei pentru a arunca o privire in culisele profesiilor tehnice precum evaluator al materialelor de constructii sau electronist. Aici puteti afla mai multe despre Portretele profesionale Eternit.

Sponsorizari sportive si sociale

Eternit unterstützt Sportprojekte und Jugendorganisationen
Eternit ca Sponsor al evenimentelor sportive regionale si al organizatiilor de tineret

Eternit sprijina regulat evenimente sportive si organizatiile de tineret locale, promovand un stil de viata activ si sanatos. Echipa de fotbal feminin TSV Gauangelloch spre exemplu joaca in echipamente Eternit iar pentru „Crosul elevilor 100 de ani – 100 de copaci“ fiecare kilometru alergat a fost rasplatit cu suma de 5 Euro. Astfel a putut fi reconditionata curtea scolii. In plus, Eternit este sponsor principal pentru turul pe biciclete Pfitzenmeier organizat pentru centrul de copii Sterntaler din Heidelberg.

De asemenea, Eternit ajuta si organizatiile non-profit precum Fondul Social Heidelberg si Tafel in Ennigerloh si Heidelberg. La strangerea de fonduri Schrittzähl (Pasi Numarati), desfasurata in cadrul activitatilor de promovare a sanatatii, 200 de angajati Eternit au acoperit in patru luni o distanta de aproximativ 100.000 kilometri. Eternit a recompensat fiecare kilometru cu 0,10 Euro si a donat in jur de 10.000 Euro. Pe langa toate acestea, compania se angajeaza in mod traditional sa promoveze echitatia, consolidandu-si astfel responsabilitatea pentru constructii sustenabile in spatiul rural.