Bazele planificarii si utilizatii produselor Eternit detalii

Actiunile sustenabile

... inseamna pentru Eternit

 

sa inspiram prin produse de constructii moderne si sustenabile, fiind astfel un partener onest si de incredere.

Johan Deburchgrave, Director Eternit 

Eternit SA se angajeaza sa realizeze produse ecologice si actioneaza activ pentru constructii durabile in calitate de co-initiator si membru fondator al Societatii Germane pentru Constructii Sustenabile - DGNB. 

Nachhaltiges Handeln ist für Eternit oberstes Gebot – daher ist auch Recycling der Produkte besonders wichtig.
Eternit SA este membru fondator al Societatii Germane pentru Constructii Sustenabile - DGNB

Astfel Eternit a fost prima companie din bransa care, de la inceputul anului 2009, a intocmit pentru toate produsele din productia proprie Declaratia de Mediu a Produsului conform ISO 14025 (Environmental Product Declaration EPD) a Institutului pentru Constructii si Mediu. In aceste Declaratii de Mediu sunt prezentate toate valorile produsului de pe durata intregului ciclu de viata, de la productie la prelucrare si reciclare. Aceste caracteristici sunt o parte importanta a sistemului de certificare DGNB.

Consiliere profesionala, servicii extinse si responsabilitatea sociala si a mediului sunt parti integrante ale conceptului de calitate Eternit. Astfel este asigurata inofensivitatea mmaterialelor Eternit prin inspectii externe regulate si independente. Compania si fabricile sale sunt certificate conform normelor de management al calitatii ISO 9001 si managementul de mediu ISO 14011.

Pentru a inchide circuitul de apa in productia fibrocimentului, Eternit se bazeaza pe un proces de epurare a apei utilizate pe baza de dioxid de carbon. Astfel, daunatorul gaz cu efect de sera CO2 neutralizeaza pH-ul apei procesate de la valoarea alcalina de 12,5 la cea aproape neutra de 7,5, contribuind astfel la mediul inconjurator. In final, apa trece printr-o etapa de purificare biologica si este refolosita. In afara de asta, Eternit se angajeaza sa produca economisind energie si resurse. Asadar la fabrica din Beckum o unitate de cogenerare produce 80% din energia necesara pentru productie.

Promovarea reciclarii

Utilizarea de materii prime poate fi minimizata si prin reciclarea inteligenta a materialelor de constructii. In colaborare cu Heidelberger Cement SA peste 90% din rezidurile de fibrociment produse de fabrica Eternit Beckum sunt refolosite. Materialului de fibrociment ramas de la productia de placi i se adauga calcar si poate fi utilizat ca substitut de materie prima in ciclul de productie. In plus, toate produsele Eternit pot fi separate si refolosite pentru o reciclare de inalta calitate a materialelor prelucrate. Conform unui studiu despre Bauhaus al Universitatii Weimar, fibrocimentul poate fi reutilizat ca baza a constructiei de drumuri. In registrul european al deseurilor, acest material se situeaza la categoria betonului deoarece creste viabilitatea amestecului de constructie datorita rezistentei sale si a proprietatilor de retinere a apei.