Produse de calitate pentru anveloparea cladirilor eficiente energetic detalii

Apartenenta

Ca lider in productia de materiale de constructii Eternit SA apartine unei retele de asociatii si organizatii care lucreaza pentru a asigura aspectele etice, ecologice si economice ale obiectivelor sociale. 

Aktion Dach este parte din asociatia germana Zentralverband des Deutschen Dachdeckerhandwerks iar membrii sai sunt companii din industria de acoperisuri si a magazinelor specializate. Pentru un succes de lunga durata, Aktion Dach promoveaza o crestere controlata a cererii si dezvoltarea de noi piete. In acest scop aduce producatorii, distribuitorii si specialistii din industrie la aceeasi masa. 

Asociatia Bundesverband Deutscher Baustoff-Fachhandel e.V. (BDB) reprezinta interesele specifice bransei in domeniul distribuitorilor de materiale de constructii. Ca punct de contact pentru designeri, producatori, artizani, clienti si proprietari de case, aceasta coordoneaza fluxurile de bunuri si indeplineste rolul de finantator interimar in industrie.

Bundesverband Deutscher Fertigbau e.V. (BDF) este asociatia producatorilor de case prefabricate din lemn pe teritoriul Germaniei. In calitate de element central al industriei de prefabricate, BDF durnizeaza servicii pentru companiile membre la nivel national si joaca rolul de purtator de cuvant pentru autoritati, institutii, factori de decizie politica si alte parti interesate din domeniul constructiilor.

Bundesverband Freier Immobilien- und Wohnungsunternehmen (BFW) este organizatia-umbrela a industriei de locuinte corporatiste si imobiliare. In prezent cuprinde 1600 de membri si afiliati. Companiile membre gestioneaza un numar de 3,1 milioane de locuinte, in care locuiesc aproximativ 7,2 milioane de indivizi, asadar mai mult de 14% din totalul locuintelor inchiriate din Germania. In plus, administreaza spatii industriale cu o suprafata totala de aproximativ 38 milioane mp.

Bundesverband Solarwirtschaft e.V. (BSW-Solar) reprezinta interesele bransei de energie solara. Cu peste 8-- de membri, asociatia actioneaza ca informant, consultant si mediator intre mediul economic, politic si utilizatori. Prin dialogul cu factorii politici de decizie, repezentanti ai industriei, media si publicul, aceasta dezvolta pozitii si concepte pentru intrebarile actuale din politica energetica.

Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen e.V. - DGNB este o platforma internationala pentru industria economiei imobiliare si de constructii. Sarcina ei este sa gaseasca solutii si cai pentru planificarea sustenabila, sa dezvolte si sa promoveze zona de constructii. In acest sens, DGNB elibereaza certificate pentru nivelurile de calitate aur, argint si bronz. Eternit este initiator si membru fondator DGNB.  

Deutsche Holzfertigbau-Verband e.V. (DHV) este o asociatie de urbanisti, arhitecti si companii din industria lemnului pentru sprijinirea lucrarilor la casele din lemn. Printre obiectivele DHV se numara optimizarea tehnologiilor de productie si promovarea constructiei de case ecologice. 

Deutsche Unternehmensinitiative Energieeffizienz e.V. - DENEFF se prezinta ca o retea extinsa pentru politici energetice eficiente. Obiectivul DENEFF este dezvoltarea accelerata a pietei pentru produse si servicii din sectorul eficientei energetice - cu precadere in zona de constructii. Astfel pot fi realizate efecte macroeconomice pozitive precum atragerea de investitii, crearea de locuri de munca si dezvoltarea tehnologiei. 

Deutsche Werkbund este o platforma interdisciplinara care se alatura initiativei de modelarea umana a mediului inconjurator - de la obiectele folosite zi de zi in locuinte, orase, tari pana la securizarea bazelor biologice ale vietii. De la fondarea ei in 1907, aceasta si-a asumat promovarea calitatii si se numara printre cele mai importante institutii culturale din Germania. 

Der Fachverband Baustoffe und Bauteile für vorgehängte hinterlüftete Fassaden e.V. (FVHF) reprezinta interesele producatorilor de infrastructuri, materiale izolante si elemente accesoriu pentru fatade ventilate (VHF). In calitate de membru asociat al Hauptverband der Deutschen Bauindustrie (Confederatia Germana pentru Industria de Constructii) FVHF urmareste proiectarea si constructia de fatade eficiente energetic pentru constructii noi si renovari. 

Holzbau Deutschland reprezinta ca organizatie 14 asociatii regionale germane in Zentralverband des Deutschen Baugewerbes. Sarcina sa principala este reprezentata de asigurarea pentru viitor a tamplarilor. In acest sens, Holzbau Deutschland actioneaza intensiv in standardizarea si dezvoltarea tehnicii. In plus, asociatia sprijina aceasta profesie in scopuri tehnice si antreprenoriale. 

IBU - Institut Bauen und Umwelt e.V. este o initiativa a producatorilor de materiale de constructii care se pronunta impreuna pentru sustenabilitatea in domeniu. Astfel, IBU se remarca prin produse care poseda certificarea internationala EPD, realizata cu sprijinul Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen e.V. - DGNB. In aceasta certificare sunt transpuse valorile produsului pe tot parcursul ciclului sau de viata, de la productie la prelucrare si reciclare. 

Verband der Faserzement-Industrie e.V. este asociatia producatorilor germani de fibrociment. Scopul acesteia este conservarea, promovarea si protejarea intereselor materiale si non-materiale comune. In ceea ce priveste interactiunea dintre companii, acestea reprezinta initiativa membrilor in asociatii, comitete si organizatii profesionale. 

Zentralverband des Deutschen Dachdeckerhandwerks e.V. (ZVDH) este o asociatie a angajatorilor care numara in jur de 7500 de membri. Aceasta reprezinta interesele comune tehnice, economice, sociale si culturale ale muncitorilor din industria constructoare de acoperisuri si protejeaza profesia impotriva influentei nedorite care se manifesta in grupurile de interese externe. In plus, ZVDH stabileste norme comerciale, directii si instructiuni de lucru pentru cei care activeaza in industrie.