Inovatie din traditie - noi produse si tehnologii detalii

Premii

Eternit SA a primit numeroase premii pentru crearea de produse orientate catre viitor si de inalta calitate dar si pentru atitudinea responsabila in relatia cu angajatii, partenerii si resursele. In continuare gasiti o selectie a acestora: 

TREND Award BAU 2013

Noile placi pentru acoperis Eternit Kapstadt au castigat Trend Award oferit de Targul BAU 2013 si revistele pentru arhitectura AIT und XIA. Membrii juriului Ruth Berktold/yes architecture, Matthias Benz/b&z si Matthias Anegg/Auer+Weber s-au aratat entuziasmati de forma plata a acestora cu ajutorul carora se pot acoperi suprafete mari suprafete mari si drepte. Printre castigatori, Eternit este singurul producator de acoperisuri. 

Homesolute Award 2012 Sonderpreis „Umwelt"

Homesolute Award 2012

Pentru acoperisul cu efect de purificare a aerului Activa, Eternit a primit in 2012 premiul special pentru mediu la Homesolute Award. Multumita compozitiei speciale, placile de fibrociment reprezinta o contributie invovativa la micsorarea efectului de smog, cucerind cititorii Homesolute.com. Revista online pentru constructori privati a acordat mult doritele premii Homesolute Award in 16 categorii.

Auszeichnung als „Nachhaltiger Hersteller 2011" für Umwelt- und Sozialverantwortung

Nachhaltiger Hersteller 2011

Eternit SA a primit de la Bundesverband Die Verbraucher Initiative e.V. in cadrul proiectului "Mediu si responsabilitate sociala pentru producatori" premiul de argint pentru „Nachhaltiger Hersteller 2011" (Producatorul Sustenabil al anului 2011). Finantat de Ministerul Federal German pentru Mediu si Agentia Federala de Mediu, testul voluntar de sustenabilitate se concentreaza pe angajamentul social si ecologic al producatorilor. Prin acest premiu, asociatia Verbraucher Initiative e.V. apreciaza Eternit ca fiind „foarte implicat in promovarea unui consum sustenabil". Criteriile de acordare au cuprins un catalog de 350 de puncte specifice industriei pentru masurarea angajamentului social si de mediu. A fost analizat intregul ciclu, de la extractia materiei prime la productie, transport si eliminare. Eternit este singura intreprindere mijlocie careia i s-a acordat un premiu de top.

Top 10 in der Architektenberatung: Architects Partner Award zum dritten Mal in Folge

Architects Partner Award

Pentru inalta competenta in consultanta si organizarea profesionala a distributiei, din 2010 pana in 2012 Eternit a capatat trei ani consecutivi premiul de argint Architects Partner Award, intrand astfel in Top 10 companii pentru consultanta arhitecturala. Mai mult decat atat, in anul 2011 s-a realizat un sondaj la nivel national organizat de revistele AIT si XIA in urma caruia aproximativ 1400 de proiectanti au ales un reprezentant de vanzari Eternit ca fiind cel mai bun consultant pentru arhitecti din Germania. 

Durchgefärbte Faserzementplatten für die Gestaltung der energieeffizienten Gebäudehülle

Detail Produkt-Highlight

Arhitectii iubesc placile colorate de fibrociment. La acest rezultat s-a ajuns la concursul de produs organizat cu ocazia aniversarii de 50 de ani a renumitei reviste pentru arhitectura Detail Produkt. Aici bransa arhitectilor germani au fost chemati in 2011 pentru a selecta cele mai bune produse, iar placa de fatada Eternit Natura a castigat locul 3 la categoria "Anvelopari". 

Designpreis für Fassadentafel

Focus – Internationaler Designpreis Baden-Württemberg

„Typus 1", modelul creat de designerul Ingo Fitzel pentru Eternit Natura, a fost premiat cu argint la Focus, Premiul International pentru Design Baden-Württemberg. Focus stabileste etaloane de calitate si premiaza produse noi si prototipuri din intreaga lume.

Innovationspreis für Dachplatte Activa als Beitrag zur Smog-Verringerung

Premiul pentur Inovatie in Arhitectura si Constructii

Revistele de arhitectura AIT si XIT certifica regulat arhitectura inteligenta cu premii pentru produse inovative. In 2009, placile pentru acoperis Eternit Activa au convins ca aduc o contributie activa la reducerea efectului de smog prin compozitia lor speciala. Pentru calitatea designului, autenticitatea designului si multitudinea de posibilitati de aplicare, fatadele din fibrociment Eternit Natura au castigat din 2008 Premiul pentru Inovatie in Arhitectura si Constructii. 

ADAM Award für besonders gelungenen Messeauftritt

ADAM Award

Pentru a treia oara, Eternit SA a intrat in posesia ADAM-Award, cel mai important premiu din bransa pentru prezente de succes la targurile din Germania. In colaborare cu arhitecta berlineza Astrid Bornheim, arhitectura corporatista este continuu dezvoltata - noile produse Eternit precum si cele clasice sunt prezentate in forme noi. Astfel, Eternit a castigat aur in 2007, bronz in 2008 si argint in 2009 la ADAM Award.

Ausgezeichnet für Messedesign

Exhibit Design Award

Standul Eternit din cadrul targului BAU 2009 a fost premiat cu aur la Exhibit Design Award, primind astfel cea mai inalta recunoastere internationala pentru designul prezent la targuri de specialitate. Standurile din cadrul BAU 2007 si Dach und Holz 2008 au fost de asemenea premiate cu argint.

Nominiert für den Designpreis der Bundesrepublik Deutschland 2007 – der Messeauftritt von Eternit

Premiul pentru Design al Republicii Federale Germane 2007

Premiul pentru Design al Republicii Federale Germane este cea mai importanta recunoastere germana in domeniul designului. Mai este numit si "Premiul Premiilor" si este acordat de Ministerul federal pentru Economie si Tehnologie. In 2007, Eternit AG impreuna cu arhitecta Astrid Bornheim a fost nominalizata la acest premiu in urma prezentei la targul BAU 2007.

 

Fassadentafel Natura ausgezeichnet auf der Materialica 2007

Materialica Design + Technology Award

In 2007, Eternit SA a capatat premiulMaterialica Design + Technology Award pentru placile de fatada Natura. An de an, in cadrul MunichExpo, s-a acordat acest premiu pentru gradul de inovatie, calitatea designului, alegerea materialelor si a proceselor de fabricatie. 

BOB-Award für Kommunikation im B2B-Bereich

BOB-Award Best of Business Communication

In 2002, Eternit a primit bronz la BOB-Award pentru creativitate in concept si implementare, cu referire la campania de mail marketing pentru arhitecti lansata odata cu intrarea pe piata a noii colectii de culori pentru fatadele cu format mare. BOB-Award Best of Business Communication este acordat de asociatia Kommunikationsverband e.V., Hamburg si valideaza inca din 1997 cele mai eficiente campanii de comunicare B2B.

Red Dot Design Award für Dachstein Verona und Pflanzgefäß

Red Dot Award

Pentru design exemplar, tiglele pentru acoperis Eternit Esberg si Eternit Verona au castigat Red Dot Award in 1998, respectiv 1999. A fost pentru prima data cand acest premiu s-a acordat unor tigle de acoperis. De asemenea, plantatorul "D'Art" realizat din fibrociment vopsit a castigat in 2008 renumitul premiu pentru design pentru inalta calitate. Produsele proiectate de Ingo Fitzel s-au remarcat asadar in fata a numerosi concurenti.