Produse de calitate pentru anveloparea cladirilor eficiente energetic detalii

Istorie

Das Unternehmen Eternit besteht schon seit mehr als 100 Jahren.
Imagine istorica a sediului din Leimen

Numele brandului Eternit este imprumutat din lat./grec. „eternitas" si a fost selectat pentru un material non-inflamabil pentru placarea acoperisurilor si a fatadelor. De mai bine de 100 de ani, numele Eternit inseamna modernitate, universalitate si permanenta. Dincolo de granitele bransei de constructii, acesta s-a stabilit drept nume generic pentru fibrociment. Lideri in arhitectura la vremea lor precum Walter Gropius, Egon Eiermann sau Ernst Neufert au transformat placile unite cu ciment de inalta calitate intr-un material devenit clasic in istoria arhitecturala. Descoperit de Ludwig Hatschek in 1900, el se foloseste de atunci ca material universal pentru acoperis, fatada, amenajari interioare si gradina. 

Ludwig Hatschek a fondati in 1893 prima lui companie. Timp de sapte ani el a cautat un produs ignifug pentru placarea acoperisului care sa fie usor si rezistent ca tigla, ieftin si universal ca ardezia si stabil ca metalul. In 1900 el a inregistrat patentul pentru "Procesul de fabricare a lespezilor de piatra artificiala din materiale fibroase si lianti hidraulici". In final, Hatschek a vandut la nivel global licenta pentru aceasta procedura si pentru numele de Eternit. Inca din 1910, la numai un secol dupa patentare, existau fabrici Eternit in Franta, Elvetia, Germania, Austria, Ungaria, Belgia, Olanda, Portugalia, Italia, Marea Britanie, Suedia, Danemarca, Romania, Rusia, SUA si Canada. De remarcat este ca, in 1980, odata cu inlocuirea fibrelor naturale de azbest cu cele artificiale, principiul de procesare a ramas neschimbat. Inca se produc placi de fibrociment prin procedura Hatschek.

Astazi, Eternit SA este furnizor pentru diferite materiale, produse si solutii de sisteme pentru anveloparea eficient energetica. O gama larga de formate, culori, texturi de suprafata si straturi de acoperire ofera o multime de posibilitati de design pentru acoperis si fatade.