Inovatie din traditie - noi produse si tehnologii detalii

Panouri pentru acoperis pentru purificarea aerului

Activa de la Eternit

Eternit steuert seinen Beitrag zur Smog-Verringerung mit der Dachplatte Activa bei.
Placile pentru acoperis Activa cu acoperire dubla

Cu placile pentru acoperis pentru purificarea aerului „Activa“ Eternit lucreaza pentru mediul inconjurator. Noile panouri sunt, ca si celelalte produse Eternit, ecologice iar datorita suprafetei speciale contribuie in mod activ la reducerea efectului de smog. 

Acestea sunt produse in ciment cu un adaos de dioxid de titan TiO2 care actioneaza ca un catalizator si degradeaza poluantii atmosferici. Sub lumina zilei se produce o reactie fotocatalitica, transformand oxizii de azot nocivi NOx in nitrati inofensivi NO3. Nitratii NO3 convertiti reactioneaza cu hidroxidul de calciu de pe suprafata fibrocimentului si sunt spalati in mod ecologic la urmatoarea ploaie. Acest proces se repeta la infinit, deoarece catalizatorul, dioxidul de titan nu se consuma. Mineralul dioxid de titan, un pigment alb, este de obicei folosit pentru obtinerea culorii albe, dar si ca aditiv alimentar in pasta de dinti.

Schema fotocataliza

Schema fotocataliza

Cu placile de acoperis Activa in format 32/60 pot fi acoperite suprafete generoase de acoperis cu fibrociment. Se pot realiza astfel diferite modele cu linii precise, geometrice iar lucarnele si ferestrele de mansarda se integreaza armonios. In acest scop, Eternit ofera elemente de fixare, folii pentru acoperis precum si elemente de izolare Etertherm pentru a acoperi intreagul sistem pentru acoperisuri inclinate.

In plus, materialul deschis la culoare ajuta la reducerea supraincalzirii pe timp de vara si reduce astfel consumul de energie pentru aerul conditionat.

Exemplu de calcul 

O suprafata de 200 mde acoperis poate converti intr-un an pana la 750 g NOx in ionii de nitrati; aceasta corespunde poluarii emise de un autoturism (Euro 4 / benzina) la un kilometraj de 9400 km.